MAMALOVESCECILE 0621 AE 22

Mamastories: met Cecile van Lanschot

Wie Cecile van Lanschot (29)

Mama van… Alessandra (6)

Co-ouderschap met… Ralph Verhagen (32); father of Alessandra

In a relationship with… Kevin Bosch (25)

Werk Salesmanager Cryptocurrency, Yoga and barre instructor

Volg via Instagram.com/namaCe

Het meest bijzondere aan het moederschap…

“Dat je ziet hoe Alessandra zich steeds meer ontwikkelt. De grapjes die ze maakt, die aanstekelijke nieuwsgierigheid en mooie kinderlogica. En natuurlijk onze speciale band en het feit dat ze nog zo naar me opkijkt. Ik ben echt haar ster. Zo leuk om te zien dat ik een voorbeeld voor haar kan zijn. Ze doet me heel graag na met van alles. Bijvoorbeeld met yoga. Als ze ziet dat ik iets blauws aan trek en doet snel zelf ook iets blauws aan. Dan zegt ze vaak: ‘Kijk mama, we zijn een tweeling!’ Zo lief. Van die kleine dingen, die maken haar zo blij en mij ook. Pure liefde waar ik heel dankbaar voor ben. Ik geniet er ook van voor zolang het duurt, voordat ze me straks in haar puberteit suf gaat vinden, haha!”

Wat ik niet had verwacht…

“Mijn zwangerschap kwam als een complete verrassing. Ik was 21 en aan de pil, toen ik er ineens achter kwam dat ik vijf maanden zwanger was. Compleet ongepland. Ook al zagen we het niet aankomen, achteraf gezien had ik het nooit anders gewild. Jong moeder zijn, is heel bijzonder. Alessandra maakt me zó gelukkig. Al was het in het begin natuurlijk wel even schakelen. Ik studeerde nog, Kunstgeschiedenis, en wilde na mijn afstuderen eigenlijk naar het buitenland. Het liefst werken in de Latijns-Amerikaanse kunstwereld. Bovendien moest ik in die beginperiode mijn scriptie halen en ook werken.

Gelukkig kregen we vanaf het begin heel veel steun van onze familie en vrienden. We waren natuurlijk ook geen zestien meer en op dat moment nog samen. Dus na de eerste schrik, vond iedereen het heel mooi en bijzonder. En ook al ging het in die beginperiode niet altijd over rozengeur en maneschijn en moest ik mijn toekomstdromen aanpassen, daar heb ik me zeker niet op blindgestaard. Het ging dus niet altijd over rozengeur en maneschijn. Al heb ik me daar zeker niet op blindgestaard. Ik vind sowieso: je moet kijken welke mogelijkheden er wél zijn. Daarbij is Alessandra een hele rustig en lief meisje, een heel bijzonder cadeau.”

‘Mijn zwangerschap kwam als een complete verrassing’

Moment om niet snel te vergeten

“Het moment dat we hoorden dat ik al vijf maanden zwanger was, had ik nog een heel platte buik. Binnen een week na het nieuws had ik ineens een dikke buik. Zo gek! Tegelijkertijd ook heel mooi om te merken hoe je lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Echt bizar…”

Het verhaal achter Alessandra

“De dochter van een vriendin van mijn moeder heet Alessandra: een hele leuke meid, slim, spreekt meerdere talen, heel open en mooi op haar eigen manier. Daarbij vonden we het allebei natuurlijk ook een heel mooie naam, eentje die je eigenlijk niet in Nederland hoort. We noemen haar vaak Ales, Alesje of Les. Die afkorting is net zo belangrijk als haar volledige naam. Net als bij mij: bijna niemand noemt mij Cecile, iedereen noemt me Ce.”

‘Die afkorting is net zo belangrijk als haar volledige naam’

Als moeder ben ik…

“Heel relaxed, misschien soms een beetje te haha! Ralph is degene die overal bovenop zit: hij weet precies wat de juf van Ales in de groepsapp heeft geplaatst en zorgt ervoor dat we geen ouderavond missen. Verder ben ik een relaxte, lieve, betrokken, energieke en soms ook een beetje een chaotische moeder.”

Ontspanning is voor mij…

“Sport: yoga, krachttraining en buiten wandelen. Ik houd ook erg van lezen. Dat probeer ik dagelijks te doen voor ik ga slapen. Verder ontspan ik ook door samen met mijn vriend en Ales te chillen en leuke dingen te doen.”

Mijn morning routine

“Ik ben echt een ochtendmens. Mijn dag start vroeg, vaak om zes uur, en dan sta ik ook meteen aan. Tot ergernis van Kev, haha! Ik houd heel erg van skincare en begin de dag dan ook met een self care moment: ’s ochtends na het douchen ga ik zeven stappen door, van crèmes tot olies en serums.”

‘De vader van Ales, Ralph, mijn vriend Kevin en ik zijn goed bevriend’

Mijn week

“Nadat ik klaar was met studeren, was Ales nog te jong om naar school te gaan en ging ik op zoek naar een baan met flexibele werktijden. Zo ben ik als yogalerares begonnen, heb ik mijn certificaten gehaald en heb ik me uiteindelijk volledig gefocust op lesgeven. Tot corona. Ik heb nog geprobeerd online les te geven, maar daar verdiende ik niet voldoende mee. Inmiddels heb ik een salesfunctie bij een bedrijf in de cryptocurrency branche, en geef ik af en toe nog les. Een mooie combi.

“Maandag, dinsdag en woensdag sta ik om zes uur op en zorg ik dat ik om zeven uur op mijn werk ben, zodat ik om drie uur weer naar huis kan en de middag bij Alessandra kan zijn. Als ik pas rond vijf uur thuis ben, zie ik haar voor mijn gevoel te weinig. Mijn vriend brengt haar gelukkig naar school en haalt haar vaak ook op, dat red ik meestal net niet. Superfijn dat Kevin dat allemaal kan doen. Ook fijn dat mijn werk zo flexibel is waardoor ik eerder kan beginnen en dus ook op tijd naar huis kan. Vaak gaan we gezellig filmpjes kijken, knutselen en tekenen. Ales vindt het geweldig om haar eigen agenda te maken en op te schrijven wat ze die dag allemaal heeft gedaan. Van donderdag t/m zaterdag is ze bij haar vader. We zijn goed bevriend, ook Ralph en Kev. Vaak eten we tussendoor ook samen, of doen iets leuks. We gaan zelfs met z’n allen op vakantie. Super fijn dat het zo harmonieus gaat!”

‘De sieraden die ik draag, betekenen veel voor me’

Sieraden die ik dagelijks draag…

“Ik draag niet veel, maar de sieraden die ik draag betekenen veel voor me, zoals een zegelring met ons familiewapen. Die heb ik op mijn 21ste gekregen van mijn vader. Om mijn linker ringvinger draag ik een gouden diamantenring die ik van mijn moeder op mijn achttiende heb gekregen, en die mooi matcht met mijn zegelring. Zij heeft me ook een gouden slavenarmband gegeven uit Colombia, mijn moeders geboorteland. Om mijn nek hangt een ketting met een Esmeralda, een smaragd die veel in Colombia wordt gedragen. En onlangs heb ik een horloge voor mezelf gekocht: de grootste aankoop van m’n leven, haha!”

MAMALOVESCECILE 0621 AE 28 herbewerkt 2

Mijn tip voor andere moeders

“Geduld hebben met je kind en ook met jezelf: iets waar je misschien nooit genoeg van kan hebben. Door kalm te blijven, zie je de dingen beter in perspectief. Al is dat echt niet altijd even makkelijk, weet ik uit ervaring. Bijvoorbeeld als ik na een lange dag zelf moe ben, Ales ook moe is, maar ze toch liever niet wil slapen en me steeds bij haar roept. Dan moet ik echt even diep ademhalen, omdat ik het liefst ook even een rustmomentje voor mezelf wil. Al heb ik over het algemeen eigenlijk niets te klagen: Ales is een heel lief kind, braaf, rustig, nieuwsgierig, pienter en grappig.”