MAMALOVESVEROBAEZ 0421 AE 14

Mamastories met Vero Baez

Wie Veronica Baez (30)

Mama van… Natalia Sofia & Alessandra Valentina (3)

Samen met… Paul van Urk (35)

Werk Eigenaar modelabel Vantee Label

Volgen via Instagram.com/VeroBaez en Instagram.com/VanteeLabel

Het meest bijzondere aan het moederschap

Het was een big surprise toen Veronica er achter kwam dat ze zwanger was. Helemaal toen bleek dat het ook nog eens twins zijn. Het is uitdagend, maar gaat gelukkig het grootste deel van de tijd best relaxed. Haar geheim: go with the flow. Vero over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken.

“Mijn dochters geven me een compleet nieuwe kijk op het leven en hebben de betekenis van het woord liefde voor mij voor eeuwig veranderd. Ook al is het soms een uitdaging om de tweeling op te voeden ver weg van mijn ‘tribe’; mijn moeder en alle vrouwen in Mexico die ik jaren geleden heb achtergelaten voor de liefde hier in Nederland. Tegelijkertijd krijg ik er zoveel voor terug, dat ik niets zou willen veranderen.”

Wat ik niet had verwacht…

“Mijn zwangerschap! Die kwam sowieso als een grote verrassing en toen bleek ik nog in verwachting te zijn van een tweeling ook. We wilden er eigenlijk voor familie en vrienden een big surprise van maken, zodat iedereen in het ziekenhuis zelf kon zien dat het er niet één is, maar twee zijn. Ik had alleen al snel zo’n grote buik, dat we het niet langer voor ons konden houden. Iedereen was in shock en veel mensen hadden ook een beetje medelijden met me, haha!”

MAMALOVESVEROBAEZ 5
Veronica met haar meisjes Alessandra & Natalia

"Mijn dochters geven me een compleet nieuwe kijk op het leven"

Ontspanning is voor mij…

“Eén van de twee dagen dat de meiden naar de opvang gaan puur aan mezelf besteden. Die dag luister ik naar mijn lichaam en waar ik behoefte aan heb. Vaak doe ik yoga, kijk een film, houd een siesta of ga shoppen. Ik houd heel erg van die momenten voor mezelf. Of je nu moeder bent of niet, ik denk dat dat sowieso belangrijk is.”

Mijn morning routine

“Ik houd van relaxte ochtenden. Van die dagen dat we niet vroeg op hoeven, de meiden nog even bij mij in bed kunnen liggen en we samen wat lezen en spelen. Rond tien uur gaan we uit bed en starten de dag. Heerlijk om lekker lui te zijn.”

MAMALOVESVEROBAEZ 4
So happy with her own personalized bracelet

Mijn week

“Werken aan mijn label doe ik eigenlijk de hele week door. Het meeste doe ik als ze naar de opvang gaan en als er op de andere dagen iets moet gebeuren, probeer ik het te combineren. Daardoor zijn ze vanaf het begin al bij veel business meetings geweest. Soms is dat de enige manier om af te spreken, en gelukkig vinden veel mensen het cute. Ik heb ook het geluk dat de meisjes goed weten hoe ze zich moeten gedragen. Maar in the end blijven het natuurlijk kinderen, dus als ze willen spelen en daar veel geluid bij komt kijken, zit er soms niets anders op dan mijn plannen te veranderen en bijvoorbeeld een afspraak te verzetten.”

Sieraden die ik dagelijks draag…

“Ik houd van armbanden, draag er altijd minimaal één. En als ik afspreek en bijvoorbeeld uiteten ga, mix ik het met ringen en kettingen. Een sieraad doe ik nooit meer af, namelijk mijn rode geluksarmband met gouden cirkel. Deze kreeg ik van mijn moeder en is heel speciaal voor me. Dit soort rode armbandjes worden veel gedragen in Latijns-Amerika, en staan voor geluk en om je te beschermen tegen mensen die kwaad willen doen.”

MAMALOVESVEROBAEZ 0421 AE 10

Mijn tip voor andere moeders:

“Mijn gouden regel: happy mom, happy kid. Doe dus vooral wat jou gelukkig maakt als het om het moederschap gaat. Er zijn zoveel regels die vrouwen vertellen hoe zij hun kinderen moeten opvoeden. Terwijl het belangrijkste is dat je doet wat voor jou goed voelt. Onthoud ook dat jouw kinderen in jouw wereld zijn gekomen, ze zullen gewend raken aan de manier waarop jij leeft. Je hoeft geen moeder te worden in een wereld waar het allemaal om de kinderen draait. Als je het andersom bekijkt, wordt jouw leven een stuk makkelijker.”