Oval fingerprint coin necklace

Jewellery Summer Care

Get ready for summer

Nu het zomer is, en je huid eindelijk weer wat zon ziet, wil je natuurlijk heerlijk flaneren in je zomer outfit met je sieraden! Nu is het helaas wel zo dat zon, zee, zwembad, zweet en zonnebrand niet echt bevordelijk is voor het behoud van je sieraden..
Wij hebben een lijst samengesteld met enkele van onze beste tips om je sieraden er net zo mooi uit te laten zien als op de dag dat je ze kreeg! Volg gewoon deze eenvoudige stappen voor sieraden die jarenlang zullen schitteren en glanzen...

1. Draag vooral echt solid goud!

Tja.. natuurlijk de tip met het meest kostbare prijskaartje, maar het is wel zo: Goud blijft voor altijd mooi, zelfs in de zomer! We hebben een prachtige collectie met 14k solid gouden sieraden. Personaliseer met geboortebloemen, vingerafdruk of de naam van je liefste en shine deze zomer zelfs in je bikini!

2. Houd je sieraden uit de buurt van chemicaliën

Je nieuwe sieraden moeten de finishing touch van je outfit zijn - dat betekent dat je ze omdoet nadat je je make-up hebt aangebracht en eventuele parfum, haarlak, lotions of andere schoonheidsproducten hebt gespoten. De chemicaliën in deze producten kunnen je sieraden beschadigen en de glans verminderen, dus laat ze niet met elkaar in contact komen.

Fijne sieraden moeten worden verwijderd voordat je huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. Veel van deze reinigingsmiddelen bevatten ammoniak, wat te hard kan zijn voor sieraden.

3. Verwijder je sieraden in contact met water

Vooral in het geval van chloorwater! Doe sieraden altijd af voordat je in het zwembad stapt of naar de spa gaat. Je moet je sieraden ook verwijderen voordat je gaat douchen of badderen, want zelfs gewoon water kan ervoor zorgen dat metaal zijn glans verliest.Doe ook altijd je sieraden af ​​bij het sporten in de sportschool of bij contactsporten.

4. Houd je sieraden uit de buurt van direct zonlicht

Langdurige blootstelling aan licht en warmte kan de kleur en duurzaamheid van veel materialen beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je sieraden beschermt tegen deze barre omstandigheden.
Als je je nieuwe sieraad niet draagt, bewaar het dan op een koele, donkere plaats uit direct zonlicht.

5. Berg je sieraden veilig op

Het netjes opbergen van sieraden kan het verschil maken als het gaat om het in perfecte staat houden van je sieraden. Door je sieraden op te bergen in onze MAMALOVES Gift Box of de Sieraden Travel Case, voorkom je dat items tegen elkaar krassen en stoten, en houd je je collectie ook uit direct zonlicht en beschermd tegen stof. Als alternatief kun je elk nieuw sieraad opbergen in een stoffen etui of zakjes.Naast het in topconditie houden van je sieraden, kun je door je sieraden geordend en ontward te houden, het sieraad dat je zoekt sneller vinden!

Beach shot met vingerafdruk ketting gifttasje P

Verschillende materialen vereisen verschillende reinigingsprocessen

Het is belangrijk om precies te weten waar je mee te maken hebt voordat je begint met schoonmaken, omdat de verkeerde techniek of stoffen je kostbare sieraden onnodig kunnen beschadigen.

Weten welke schoonmaakmiddelen en technieken voor welk materiaal gebruikt moeten worden? Klik hier!

Materialen en onderhoudsadvies