Materialen en onderhoudsadvies

Wear & Care

Om het natuurlijke proces van oxideren tegen te gaan, adviseert MAMALOVES je het sieraad te bewaren in een gesloten doosje, op te passen met parfum en het niet of nauwelijks te dragen tijdens het douchen, zwemmen, sporten, schoonmaken en slapen. Het dragen naast andere grovere sieraden of horloges kan slijtplekken veroorzaken, zeker bij zachte materialen zoals zilver. Veel MAMALOVES klanten dragen hun sieraad echter dag en nacht en vinden de ‘worn’ look juist mooi. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je sieraad sneller zal slijten. Indien gewenst kun je het sieraad laten herknopen. MAMALOVES gebruikt materialen in Sterling Zilver 925, 18 karaat verguld, 18 karaat rosé verguld en 14 karaat Goud.

Materiaal Sterling Zilver 925

Sterling zilver is een edelmetaal dat van nature verkleurt (oxideert) door lucht, maar ook door de natuurlijke oliën op je huid. Dit is een normale reactie van zilver. Met het MAMALOVES polijstdoekje, dat je bij je bestelling hebt gekregen, raden we je aan het sieraad eens in de maand weer op te poetsen. Ook kun je het sieraad schoonmaken met zilverpoets. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je vlekken kunt veroorzaken op het koord.

Materiaal 18 karaat Verguld

Onze 18k vergulde materialen zijn gemaakt van een onderlaag van een ‘onedel’ metaal, met daaroverheen een ‘edel’ laag goud. Tijdens gewoon dagelijks gebruik kan dat laagje wegslijten, bijvoorbeeld door contact met de huid, of andere sieraden en kleding. Vermijd gebruik van vette crèmes, parfum of olie.

Daarnaast is de mate van slijtage afhankelijk van de zuurgraad van je huid, dit is voor iedereen anders. Ook voor de vergulde sieraden raden we je aan ze minimaal eens per maand op te poetsen met het meegeleverde MAMALOVES polijstdoekje.

Materiaal 14 karaat Goud

Het 14K geel goud waar wij mee werken is een legering van 58,5% puur goud en de rest bevat de andere metalen. Goud is een waardevol metaal dat niet oxideert of verkleurt bij normaal gebruik. Gebruik een tandenborstel en een niet-schurend schoonmaakmiddel om jouw gouden sieraad zachtjes te poetsen. Vermijd het contact met bleek en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat dit het goud kan doen verkleuren.

Materiaal 9 karaat

Het 9 karaat waar wij mee werken is werken is een legering van 37,5% puur goud en de rest bevat de andere metalen. 9 karaat is een waardevol metaal dat niet oxideert of verkleurt bij normaal gebruik. Gebruik een tandenborstel en een niet-schurend schoonmaakmiddel om jouw gouden sieraad zachtjes te poetsen. Vermijd het contact met bleek en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, omdat dit het materiaal kan doen verkleuren.

Satijnkoord

Het koord dat MAMALOVES gebruikt komt uit Italië. De levensduur is afhankelijk van de mate van gebruik. Na verloop van tijd zal het koord verkleuren en slijtageplekken vertonen. In dat geval (of als je gewoon een keer een andere kleur wilt) kun je het sieraad laten herknopen.

MAMALOVES gebruikt alleen kettingen van de hoogste kwaliteit, zoals je van ons mag verwachten. De redenen waarom een ketting toch kan breken (bijv. ergens achter blijven hangen, een klein kind wat de ketting vastgrijpt, ..), behalve een fabricagefout, geven geen recht op garantie.