23 11 Mamaloves Xmas 3675 1

Recept: Festive kerstkoekjes

Een leuke traditie om samen met je kleintjes te doen, is het bakken van huisgemaakte kerstkoekjes. Het is niet alleen heerlijk om te eten, maar je huis gaat ook nog eens heerlijk ruiken! Doordat je deze kerstkoekjes zo makkelijk kunt bakken, is het heel leuk om samen met je kindjes te doen. Dip ze in een kop warme choco en geniet samen van een leuke kerstfilm op de bank.

Benodigdheden

Het enige wat je nodig hebt is een kom, een mixer, een deegroller, bakpapier en uitsteekvormpjes. Gebruik leuke koekjes uitsteekvormpjes, zoals een gingerbread poppetje of een kerstboom. Je kan natuurlijk elke vorm gebruiken die je maar wil.

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

  • 90 gram lichtbruine suiker

  • 230 gram honing

  • 375 gram bloem

  • 1 theelepel baking soda

  • 2 eetlepel koekkruiden

  • 1 theelepel kaneel

  • 100 gram donkere chocoladedruppels (dit zijn kleine chocolade bolletjes die je kan vinden in de supermarkt

Hoe maak je het:

Voor deze gingerbread koekjes gaat in verhouding vrij veel honing. Dit kan je niet zomaar vervangen door suiker, dus als je liever geen honing gebruikt, kan je ook ervoor kiezen om ahornsiroop te gebruiken.

Doe als eerst de boter en suiker in de kom van een mixer en klop voor 10-12 minuten tot het wit en romig is geworden. Schraap langs de kanten van de kom, voeg de honing toe, bloem, baking soda, koekkruiden en kaneel. Klop nog even tot je een glad deeg hebt.

Is het deeg nog te zacht of plakkerig om het uit te rollen, dan kun je het in de koeling leggen tot het wat steviger is. Voeg de chocola toe aan het deeg.

Verwarm de oven voor op 160˚C.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit. Steek de koekjes uit en leg ze op de bakplaten. Houd wat ruimte over tussen de koekjes zodat ze nog iets kunnen uitlopen. Bak voor 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn.

De koekjes worden pas hard als ze afkoelen dus geef ze even de tijd voor je ze van de bakplaat afhaalt.

Schenk een kop warme chocolademelk in en plof met je gezin op de bank en geniet van de zelfgemaakte koekjes, tijdens een gezellige kerstfilm. Wij hebben de leukste kerstfilms alvast voor je op een rijtje gezet!