23 11 Mamaloves Xmas 3667

De 8 leukste kerstfilms om samen met je kindje te kijken

Kerst is een magische tijd, en niets leuker dan op een koude winterdag een lekkere kerstfilm aan te zetten. Kruip dicht tegen elkaar aan op de bank met een lekkere warme kop chocolademelk. Trek je leukste kerstpyjama aan en maak van een koude zondag een marathonmiddag met de leukste kerstfilms. Welke films moet je echt hebben gezien dit jaar? Wij hebben de 8 leukste kerstfilms voor de hele familie op een rij gezet.

1. Home Alone

Voor wie: Vanaf 6 jaar

We beginnen met een echte klassieker: ‘Home Alone’. Deze komedie volgt het avontuur van de jonge Kevin McCallister, die per ongeluk alleen thuis wordt gelaten tijdens de kerstvakantie. Terwijl hij in zijn eentje thuis is, moet Kevin creatieve manieren bedenken om zijn huis te beschermen tegen twee inbrekers. Hoe hij dit precies doet, kan je zien in alle Home Alone films. Maak er een filmmarathon van en bekijk er elke dag een!

2. The Polar Express

Voor wie: Alle leeftijden

In de magische kerstfilm ‘The Polar Express’ volgen we een jongen die zijn twijfels heeft over het bestaan van de Kerstman. Op kerstavond stopt vlak voor zijn deur de trein die hem naar de kerstman op de Noordpool brengt. Zijn twijfels worden naarmate de avonturen die hij onderweg meemaakt steeds een stukje weggenomen. Maar op het moment dat hij de kerstman ontmoet, gelooft hij volledig in het kerstverhaal. Het herinnert ons eraan dat als je maar genoeg in iets gelooft, het realiteit kan worden.

23 11 Mamaloves Xmas 3488

3. Rudolf

Voor wie: Alle leeftijden

"Rudolf the Red-Nosed Reindeer" is een kerstfilm die het hart van jong en oud verwarmt. Een jong rendier met een opvallende rode neus, die anders is dan de andere rendieren in zijn kudde. Ondanks zijn anders-zijn, ontdekt Rudolf dat zijn unieke eigenschap uiteindelijk andere mensen kan helpen en zelfs de Kerstman mag begeleiden op een mistige kerstavond. Deze hartverwarmende film herinnert ons eraan dat we allemaal een unieke eigenschap hebben die misschien anders is, maar je daardoor juist uniek bent. 'Rudolf' blijft een tijdloze klassieker die je elk jaar weer opnieuw kan kijken.

4. The Snowman

Voor wie: Alle leeftijden

Een andere kerstfilm die niet mag ontbreken is "The Snowman". Deze prachtige geanimeerde film, gebaseerd op het boek van Raymond Briggs, vertelt het verhaal van een jongen en zijn magische avontuur met een sneeuwpop die tot leven komt. In de film wordt niet gesproken. In plaats daarvan wordt het verhaal verteld door beeld en muziek. Dit draagt bij aan de sfeer van deze film en maakt het verhaal voor kindjes over de hele wereld.

5. The Grinch

Voor wie: Vanaf 6 jaar

De Grinch, wie kent hem niet. Een must-see voor het hele gezin. Deze film, gebaseerd op het beroemde boek van Dr. Seuss vertelt het verhaal van de Grinch, een knorrige, groene chagrijn die van plan is om Kerstmis te verpesten door alle cadeautjes en kerstversiering te stelen. Maar zelfs de Grinch kan niet ontsnappen aan de ware betekenis van kerst.

6. The Santa Clause

Voor wie: Alle leeftijden

In "The Santa Clause" ontdekt Scott Calvin dat hij de nieuwe kerstman moet worden nadat de vorige kerstman van zijn dak viel. De film heeft als boodschap dat iedereen de kerstsfeer kan verspreiden en dat er niet maar 1 kerstman voor nodig is. Een geweldige film om samen met je kindje van te genieten.

7. Elf

Voor wie: Alle leeftijden

"Elf" is een komische en hartverwarmende film waarin Will Ferrell schittert als Buddy, een mens die als kind werd geadopteerd door de kerstelfen van de Noordpool. Wanneer hij ontdekt dat hij eigenlijk geen elf is, gaat hij op zoek naar zijn echte vader in New York. Een hilarische film voor het hele gezin.

23 11 Mamaloves Xmas 3835

8. Frosty the Snowman

Voor wie: Alle leeftijden

"Frosty the Snowman" is een vrolijke animatiefilm over een sneeuwpop die tot leven komt dankzij een magische hoed. Samen met een groep kinderen beleeft Frosty de leukste avonturen in de sneeuw. ‘Frosty the Snowman’ is een film die de kerstsfeer tot leven brengt voor zowel kinderen als volwassenen met het verhaal en de aanstekelijke liedjes.