23 11 Mamaloves Xmas 3679

4x de kerstboom optuigen met kindjes

Bij veel gezinnen een jaarlijkse traditie; de kerstboom optuigen. Kindjes helpen graag bij het versieren van de boom. Hoe meer kleur de kerstballen hebben, hoe leuker! Hoe maak je van de kerstboom versieren een echte jaarlijkse traditie?

1. Kerstboom uitzoeken

De pret begint met het uitzoeken van je kerstboom. Wordt het een kunstboom of de authentieke charme van een echte kerstboom met stam of kluit? Ga je voor een kleine boom of kies je voor een prachtige grote boom die een echte eyecatcher is in je woonkamer. Kies je dit jaar voor een duurzame kerstboom, die na de feestdagen weer wordt teruggezet in het bos? Kies samen met je kindjes de mooiste kerstboom uit en zorg ervoor dat je direct in de kerststemming komt.

2. Kerstballen en lampjes

Heb je de perfecte kerstboom uitgezocht, dan kun je aan de slag met het versieren van jouw kerstboom. Dit is het magische moment waarop je kiest welke kerstdecoratie en slingers je in de boom wil hebben. Ga je voor een gouden kerstboom, een grappige 'foute kerstboom' vol kleuren en gekke kerstboomversieringen? Of ga je voor de tijdloze elegantie van een authentieke kerstboom in klassiek rood en groen? Laat je kleintjes hun eigen knutsel kerstbal of ornamenten maken van papiermaché om een persoonlijke touch aan de boom toe te voegen.

Zet de playlist: ‘Kerstliedjes voor kinderen’ aan op Spotify, terwijl je alle kerstverlichting in de boom aan het hangen bent. Zo komt de kersttraditie van jouw gezin tot leven. Iets wat jouw kindjes zich later nog zullen herinneren.

23 11 Mamaloves Xmas 3978

3. Kerststal of andere tradities

Kerst draait niet alleen om de kerstboom, maar ook om andere leuke tradities met jouw gezin. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van foute kersttruien op kerstavond, het maken van kerststukjes of voor de 10e keer de film 'Home alone' kijken. Neem er een kop warme chocolademelk bij en geniet van de heerlijke tijd samen.

4. Kerstcadeaus onder de boom

Vlak voor eerste kerstdag is het tijd om de cadeautjes onder de kerstboom te leggen. Veel kindjes vinden dit een spannende tijd. Wat krijgen ze dit jaar? En wat krijgt papa of mama? Een gepersonaliseerd sieraad van MAMALOVES is het mooiste cadeau om te geven. Op onze sieraden leggen wij vast wat het meeste voor iemand betekent!

23 11 Mamaloves Xmas 3639 1