Moeder en Kind Coin ketting en proud mom armband

8 tips om jou en je kind voor te bereiden op de wintertijd

Wintertijd 2023 staat weer voor de deur, wat betekent dat we op 29 oktober om 03:00 uur 's nachts, de klok weer een uur achteruit mogen zetten. Dit betekent dat we een extra uur slaap krijgen. Terwijl dit extra uurtje slaap voor ouders met jongere kinderen vaak heel erg welkom is, kan het wat verwarring veroorzaken bij je kleintje. Wij hebben een aantal tips om de overgang van zomer- naar wintertijd zo soepel mogelijk te laten verlopen voor jou en je kleintje.

1. Aanpassing van het slaapschema

Begin enkele dagen voor de overgang naar de wintertijd met het geleidelijk aanpassen van het slaapschema van je kindje. Verschuif bedtijd en dutjes met 15 minuten per dag. Op die manier kan je kindje rustig wennen aan het nieuwe ritme.

2. Optimaal gebruik van daglicht

Daglicht speelt een grote rol in het veranderen van het slaapritme. Zorg ervoor dat je kindje overdag voldoende daglicht krijgt. Maak regelmatig een wandeling buiten en laat de gordijnen overdag open, zodat ze blootgesteld worden aan natuurlijk daglicht.

3. Stimuleer een rustige bedtijd routine

Een rustgevende bedtijd routine kan helpen om je kindje voor te bereiden voor het slapen. Zorg voor een rustige omgeving en volg een vaste routine, zoals een warm bad, een verhaaltje lezen of mediteer samen met je kleintje met een van onze meditaties die je bij een aankoop van een sieraad van onze dream collection krijgt. De collectie bestaat uit vier natuurlijke edelstenen: Maansteen, Rozenkwarts, Tijgeroog en Malachiet. Als je wil dat je kindje ‘s nachts goed slaapt, helpt de Maansteen bij een goede nachtrust.

Coin ketting Met baby Beau 2023 10 26 080728 qovv

4. Comfortabele nachtkleding

Met de wintertijd kan het 's nachts wat kouder zijn. Koop samen een warme, zachte pyjama voor de koudere dagen. Een extra deken of een kruik kan ook helpen om de warmte vast te houden.

Zorg voor een rustige omgeving en volg een vaste routine

5. Creëer een knusse slaapomgeving

Zorg voor een knusse en comfortabele slaapomgeving voor je kindje. Een nachtlampje kan bijvoorbeeld helpen om eventuele angst voor het donker te verminderen.Ook kan een kussen spray je kleintje helpen om snel en fijn in slaap te komen. Denk bijvoorbeeld aan de Calming Pillow Spray van Rock Your World.

6. Pas voedingsschema's aan

Als je kindje nog borstvoeding krijgt, overweeg dan om het voedingsschema aan te passen. Geef ze mogelijk extra voeding voor het slapengaan om te voorkomen dat ze 's nachts hongerig worden.

Moeder en Kind Coin ketting en proud mom armband

7. Creëer een ritme

Onthoud dat de overgang een paar dagen kan duren voordat je kindje volledig gewend is aan het nieuwe ritme. Wees geduldig en consistent in je aanpak. Je kleintje zal zich snel aanpassen.

8. Quality time samen

Neem voldoende tijd met elkaar. Lees een boek, zing een nachtliedje of knuffel lekker samen. Dit zal niet alleen helpen om de overgang makkelijker te maken, maar is ook nog eens super gezellig.

Meer tips over leuke activiteiten voor jou en je kleintje in de herfst?

Lees dan ook: 4 leuke herfstactiviteiten voor jou en je kindje