MAMALOVES 1122 AE 44

4 leuke herfstactiviteiten voor jou en je kindje

Het is herfst, het seizoen van warme kleuren en gezelligheid. Wil jij er lekker op uit gaan met je kleintje en genieten van dit seizoen? Wij hebben 4 leuke activiteiten op een rij gezet.

1. Appels plukken

De herfst is het seizoen van appels! Ga zelf appels plukken bij een landgoed met je kleintje en bak daarna thuis een heerlijke appeltaart met jullie eigen geheime recept. Want wat is er beter dan de geur van versgebakken appeltaart die je huis vult op een herfstdag?

2. Herfstwandeling

Maak een gezellige herfstwandeling samen met je gezin en zoek naar kastanjes om er thuis leuke dierenfiguurtjes mee te maken. Pak thuis de satéprikkers erbij en maak spinnen, paarden of egeltjes en zet ze als herfstdecoratie in je huis.

Of ga op een mooie herfstdag naar het strand en maak een wandeling door de duinen. Ook hier kun je paddenstoelen vinden en kom je misschien wel een konijntje of een vos tegen?

Roos V Gelder 1
Foto: Roos van Gelder

3. Paddenstoelen zoeken

Trek je laarzen aan en ga in het bos op zoek naar paddenstoelen. Zo leer je jouw kindje ook meteen meer van de herfst. Zing samen het nummer: 'op een grote paddenstoel, rood met witte stippen'. Misschien verstoppen zich onder de grote rode paddenstoelen met witte stippen wel nieuwsgierige kabouters.

4. Knutselen

Op een regenachtige dag is het ideaal om samen met je kleine kunstenaar de mooiste kunstwerkjes te maken. Haal de verf, kwasten en kleurpotloden tevoorschijn en laat de creativiteit van je kleintje schitteren. Gebruik de herfstbladeren, paddenstoelen en kastanjes die jullie hebben verzameld als inspiratie voor de mooiste kunstwerken. Wie weet zijn deze prachtige creaties wel perfect voor een MAMALOVES illustratie ketting!

Ontdek de gepersonaliseerde sieraden van MAMALOVES