23 11 Mamaloves Xmas 3749 1

9 Leuke kersttradities met je kindje

Kerst staat voor de deur, en wat is er nou fijner dan deze feestelijke tijd te vieren met je kleintje? Om zo samen nieuwe kersttradities te maken. Van het dragen van foute kersttruien, tot het bakken van heerlijke koekjes. In dit blog lichten we de 9 leukste kersttradities voor kindjes uit.

1. Zelf kerstkaarten maken

Wat is er nu leuker dan je eigen kerstkaarten maken samen met je kleintje. Gebruik kleurrijk papier om de basis van de kaarten te maken en zorg voor stiften, glitter en lijm. Maak bijvoorbeeld een 3D kerstboom van papier-maché of maak een sneeuwpop van witte watjes of pompons en plak hem op de kaart.

2. Samen koekjes bakken

Kerst is een ideale tijd om samen de keuken in te duiken om heerlijke kerstkoekjes te bakken. Koop leuke kerstvormpjes en maak koekjes in de vorm van kerstbomen en sterren. De heerlijke geur van zelfgebakken koekjes in je huis brengt je meteen in de kerststemming.

3. Kerstfilms kijken

Een bekende kersttraditie is samen met je gezin op de bank kerstfilms kijken. Kruip onder een deken met een kop warme chocolademelk en kies je favoriete kerstfilm uit om samen te kijken. Ga voor een echte klassieker zoals "Home Alone” of “The Grinch”, of probeer een keer van de nieuwste films op Netflix. Wij hebben alvast een top tien van de leukste kerstfilms voor je samengesteld.

4. Hapjes maken voor het kerstdiner

Het kerstdiner is het moment waar iedereen al weken naar uitkijkt. Ga samen met je kleintje simpele kerstrecepten maken, zoals komkommer-kerstboompjes, of mini- ster-pizza’s. Dek de tafel gezellig met een leuk kerst tafelkleed, feestelijk servies, kerststukjes en maak en maak de tafel zo feestelijk mogelijk. Het diner kun je afsluiten met het gezamenlijk rond de boom zitten om alle leuke kerstcadeaus samen uit te pakken.

5. Adventskalender

De adventskalender is een leuke en spannende traditie voor kinderen. Laat je kleintje elke dag een vakje openmaken en ontdekken wat er achter het deurtje zit. Zo maak je de maand december nog magischer voor ze. Koop zelf een leuke snoep adventskalender of maak je eigen kalender en stop zelf leuke dingetjes in elk vakje.

23 11 Mamaloves Xmas 4753

6. Versieren van de kerstboom

Het versieren van de kerstboom samen met je kleintje hoort echt bij kerst. Hang als eerst de kerstverlichting sierlijk in de boom en zet de kerstmuziek aan op de achtergrond. Versier de boom en laat je kindje zelf kiezen welke ornamenten in de boom mogen. Plaats samen als kers op de taart de piek in het topje van de boom. Dit blijft elk jaar weer een magisch moment! Maak samen met je gezin een gezamenlijke foto voor de kerstboom als hij helemaal is versierd.

7. De jaarlijkse kerstmis

Voor veel mensen is de kerkdienst een belangrijk onderdeel van de kersttradities. De jaarlijkse kerstmis blijft populair bij veel mensen. De kaarsjes die branden en de mooie kerstliederen die worden gezongen, geven een gevoel van verbondenheid.

8. Kaarsen maken

Voor families die van knutselen houden, is het maken van kaarsen met kinderen een geweldige kersttraditie. Kies de kleuren uit voor het kaarsvet en voeg geurige oliën toe. Het is niet alleen leuk, maar het resultaat zijn prachtige kaarsen die de kerstsfeer in huis brengen. Zet ze op tafel tijdens jullie kerstdiner en geniet er met het hele gezin van.

9. Maak een kerstwandeling

Tijdens deze feestelijke periode trekken gezinnetjes er graag op uit voor een wandeling. Of het nu in het bos, langs het strand of door de duinen is, het is de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met je familie. Geniet van de rust tussen alle drukte door van de feestdagen. Als afsluiting kunnen jullie samen genieten van warme chocolademelk met slagroom en kerstkoekjes.