2

8 x leuke activiteiten rondom Pasen

Dit jaar valt Pasen vroeg, namelijk al op zondag 31 maart en maandag 1 april. Voor veel mensen betekent dit een lang weekend vrij! Wil jij met het gezin eropuit of een weekendje weg? Wij hebben 7 leuke activiteiten rond Pasen voor je op een rij gezet!

1. Bezoek een boerderij

Als je op zoek bent naar avontuur, overweeg dan een bezoek aan een boerderij in de buurt. Zo heb je bijvoorbeeld boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Hier kun je onder andere flesjes melk en voer geven aan schattige lammetjes, cupcakes versieren en deelnemen aan speurtocht aan de hand van foto’s die je vertellen welke kant je op moet. De speurtocht loopt over de route van de wandeltocht ‘Het Polderpad’ en gaat langs drie van de vijf wilgen kunstwerken die je daar vindt.

2. Eieren versieren

Maak van eieren versieren een jaarlijkse traditie met je kleintjes. Leg wat oude kranten neer, haal de kwasten tevoorschijn, trek een schort aan en laat je kindjes hun innerlijke kunstenaars ontwaken! Met vrolijke kleuren en schattige patronen worden de eieren echte kunstwerkjes.

5

3. Dagje Keukenhof

Bezoek samen met je gezin de grootste bloementuin ter wereld. Keukenhof is vanaf donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei geopend van 8.00 – 19.30. Het is zonder twijfel het hoogtepunt van het lenteseizoen. Perfect om de bloeiende tulpen te bekijken samen met je gezin.

4. Een paastak versieren

Maak van je huis een feestje met Pasen door een tak te versieren met feestelijke ornamenten en kleurrijke Paaseieren. Verzamel verschillend knutselmateriaal zoals losse versieringen, bolletjes wol, veertjes, stickers en figuurtjes en plak ze allemaal verspreid op de paastak. Zoek een mooie vaas om de tak in te zetten en zet hem op tafel, zodat jullie er samen van kunnen genieten.

1

5. Samen een worteltjestaart bakken

Verzamel de ingrediënten, haal de bakspullen tevoorschijn, en laat je kleintjes zich uitleven in de keuken! Bak samen met je gezin een heerlijke worteltaart. Deze cake past niet alleen perfect binnen het thema van Pasen, maar is ook nog eens heerlijk!

6. Eieren zoeken

Ga op eerste paasdag eieren zoeken met het hele gezin. Verstop de kleurrijke eieren in de tuin of in huis. Wie vindt de meeste eitjes?

4

7. Boerengolf

Waan je even in het boerenleven met boerengolf. Kijk rond op de boerderij en ga daarna het weiland in. Wie slaat de meeste holes? En let op, wie weet staat er wel een koe in de weg waar je omheen moet golven. Een heerlijke lente activiteit?

MAMALOVES sieraden