Foto Header

7 goede voornemens voor moeders in 2024

De start van het nieuwe jaar is het perfecte moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en naar nieuwe voornemens te kijken voor het nieuwe jaar. Misschien wil je het dit jaar wel heel anders aanpakken als moeder. Hieronder hebben wij een paar voornemens samengesteld om je te inspireren, zodat je 2024 vol positieve energie kunt beginnen.

1. Plan meer me-time in

Moederschap is een fulltime baan, en het is gemakkelijk om jezelf te vergeten tussen alle verantwoordelijkheden door. Dit jaar is het tijd om wat vaker 'nee' te zeggen of hulp te vragen van je partner en 'ja' tegen meer quality time voor jezelf. Of het nu een warm bubbelbad is, een goed boek of gewoon even wandelen in de natuur, gun jezelf die momenten van rust.

Foto blog 1

2. Maaltijden

Als moeder kan het soms lastig zijn om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Soms is er gewoon even geen tijd. Accepteer dat er niet elke dag een gezonde maaltijd op tafel staat, maar zoek hier wel een balans in. Je zal je fijner voelen en meer rust krijgen in je hoofd.

3. Quality time met je gezin vergroten

Tussen school, werk, en andere verplichtingen is tijd met het gezin soms schaars. Maak het een prioriteit om quality time met je gezin te vergroten. Het hoeft niet groots te zijn; soms zijn het de kleine, alledaagse momenten die het meest waardevol zijn. Plan spelletjesavonden, maak samen een wandeling of creëer een wekelijkse traditie.

4. Start nieuwe hobby’s

Ontdek nieuwe hobby's die je vreugde brengen en je persoonlijke groei stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, schrijven, sporten. Het uitoefenen van een hobby kan een hele goede uitlaatklep zijn. Het is een manier om even te ontsnappen van alle drukte van je werk of de kinderen en je even te kunnen focussen op jezelf.

Foto blog 2

5. Wees meer dankbaar voor kleine successen

Waardeer dagelijks nieuwe successen die je hebt behaald, hoe klein ze ook zijn. Of het nu gaat om minder streng te zijn voor jezelf, het volhouden van gezondere gewoontes. Denk aan die dagen waarop je even een moment van rust hebt genomen, waarop je 'nee' hebt gezegd en daarmee 'ja' tegen jezelf.

6. Probeer nieuwe recepten uit

Breid je kookkunsten uit en ontdek nieuwe culinaire gerechten. Probeer samen met je gezin nieuwe recepten uit, organiseer een thema-avond met gerechten uit verschillende culturen, of maak heerlijke desserts. Het samen bereiden en genieten van maaltijden versterkt niet alleen de familieband, maar zorgt ook voor fijne momenten samen.

7. Wees minder streng voor jezelf

Wees niet te streng voor jezelf. Accepteer de rommelige dagen in huis. Het is oké om niet alles perfect te doen. Geef jezelf de ruimte om meer tijd te besteden aan jezelf. Realiseer je dat het leven soms chaotisch kan zijn.