23 09 Mamaloves x Charly LCK 7239 2

De eerste keer Oud en Nieuw met je kleintje

Thuisblijven of de deur uit?

De keuze om thuis te blijven of ergens naartoe te gaan, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Als je ervoor kiest om thuis te blijven, kun je een gezellige sfeer creëren met je gezin. Als je besluit om bij je vrienden of familie het nieuwe jaar te vieren, regel dan een oppas, zoals opa en oma.

Moet ik mijn kleintje wakker maken om 00:00 uur?

Een van de meest gestelde vragen als je net een kleintje hebt, is of je ze moet wakker maken om 00:00 uur. Het antwoord hangt af van de slaapgewoonten en de leeftijd van je baby. Als je baby pas een paar weken oud is en een strikte slaaproutine volgt, is het beter om ze te laten slapen. Je kindje snapt niks van alle drukte van Oud en Nieuw en al het vuurwerk en op die manier wordt je kindje niet onnodig onrustig, doordat je hem of haar uit een diepe slaap haalt.

Als je kindje iets ouder is, kun je ervoor kiezen om ze in bed te leggen. Om 00:00 uur kan je ze even kort naar het vuurwerk te kijken en daarna weer lekker in bed te stoppen. Krijgt je kindje nog voeding en is dit toevallig rond 00:00 uur, dan kun je je kindje beter een uurtje eerder wakker maken, zodat je zoontje of dochtertje niet te veel schrikt van al het vuurwerk om 00:00. Zorg er wel voor dat er minimaal 2 uur tussen de voedingen zit.

Wordt mijn kindje niet wakker van het vuurwerk?

Het harde vuurwerk kan zeker problemen veroorzaken als je kindje al lekker ligt te slapen. Hier een paar tips om ervoor te zorgen dat je baby comfortabel slaapt, zelfs als er vuurwerk buiten is:

  • Een rustige slaapomgeving: Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kleintje donker en stil is.

  • Als je kindje juist beter slaapt met een zacht geluidje kan het helpen om zachte, rustgevende achtergrondgeluiden aan te zetten, zoals een speeldoos of een knuffeltje met een muziekje erin.

  • Steek zelf geen vuurwerk af als je baby toevallig wel wakker is. Als je hem toch het vuurwerk wil laten zien, doe dit dan veilig en warm van achter het raam. Onthoud: baby vuurwerk bestaat niet!

Oud en Nieuw vieren met de familie

Als je graag thuis blijft voor je kindjes, maar het wel met familie wilt vieren, kun je wat vroeger starten met je feestje. Nodig iedereen uit voor een gezamenlijk familiediner, speel een leuk bordspel en proost op het nieuwe jaar. Zo kun je de avond op een mooie manier vieren, je kindje rustig laten slapen in hun eigen bedje en zelf ook lekker thuisblijven. Hoe gezellig het feestje ook is, bedenk dat je baby op elk moment wakker kan worden. Het is prettig als jij of je partner nuchter is, ook voor het geval jullie onverwachts de auto moeten pakken. Maak goede afspraken hierover. Een heldere ochtend na oud en nieuw is ook fijn.

Namens het gehele team van MAMALOVES wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2024!