Ram

De eigenschappen van het sterrenbeeld ram

Ontdek de eigenschappen van het sterrenbeeld ram!

Ram, in het Engels Aries genoemd, is het eerste teken van de dierenriem. De ram staat bekend als avontuurlijk, assertief, ambitieus, energiek en moedig, maar kan ook een kort lontje hebben. Het elementaire teken is vuur. Benieuwd naar de unieke kenmerken van het sterrenbeeld ram? Lees dan snel verder!

Welke maand is sterrenbeeld ram?

Geboren tussen 21 maart en 20 april? Dan behoor je tot het sterrenbeeld ram! Enkele feitjes zijn: De geluksdag van de ram is dinsdag, de lievelingskleur is rood en de geluksgetallen zijn 6 & 9.

Welk sterrenbeeld past bij ram?

Sommige sterrenbeelden passen beter bij de ram, dan andere sterrenbeelden. Er zijn drie sterrenbeelden die goed passen bij de ram:

Waterman: De waterman is net als de ram erg zelfverzekerd en avontuurlijk. Samen staan ze open om nieuwe dingen te ontdekken.

Stier: Voor beide sterrenbeelden is vriendschap een erg belangrijk onderdeel en wordt er serieus genomen. Hierdoor passen de twee sterrenbeelden goed bij elkaar.

Leeuw: Een leeuw en een ram hebben dezelfde soort interesses. De twee sterrenbeelden kunnen goed met elkaar overweg.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van sterrenbeeld ram?

Nieuwsgierig naar wat het sterrenbeeld ram zo speciaal maakt? Hieronder staan de 10 belangrijkste eigenschappen van het sterrenbeeld ram:

1. Ram is avontuurlijk:

De ram staat altijd open voor een nieuw avontuur en gaat er graag op uit. In de buurt van een ram is daardoor ook nooit saai!

2. De ram is ambitieus:

Een ram is een echte doorzetter en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Er wordt niet gestopt voordat het doel of droom bereikt is.

3. Rammen zijn loyaal:

Vriendschap is een belangrijk onderdeel voor de ram en zijn daardoor ook erg loyaal aan vrienden. Een vriend van vroeger is ook vaak een vriend voor het leven.

4. De ram is eerlijk en direct:

Een ram doet zich niet anders voor. Wat ze vinden of denken wordt met iedereen gedeeld.

5. Het ram-kind:

De kinderen die geboren worden als ram pakken vaak sneller dingen op zoals lopen en praten. Ook zijn ze erg initiatiefrijk en enthousiast.

6. De ram is een geboren leider:

Een ram neemt graag zelf het voortouw en neemt niet graag bevelen aan. Als leider bepaalt de ram liever wat hij/zij wel en niet wilt doen.

7. Rammen zijn positief:

Het woord negatief komt bijna niet voor in het woordenboek van een ram. Als er iets mis gaat blijft de ram niet lang treuren en probeert het altijd weer naar iets positiefs te buigen.

8. De ram is sociaal:

Een praatje maken met een vreemde is voor de ram geen probleem. De ram voelt de gevoelens van een ander aan en probeert hiermee om te gaan.

9. Rammen zijn moedig:

Door de avontuurlijkheid heeft de ram geen angst voor gevaar en kan goed omgaan met tegenslagen en onzekerheid.

10. Rammen zijn energiek:

Een ram zit vol energie en komt daardoor krachtig over op anderen. Deze energie werkt ook aanstekelijk voor de omgeving.

Welke sieraden passen bij een ram?

Welke sieraden passen bij de gedurfde en zelfverzekerde ram? Een bedel met de afbeelding van een ram is altijd een goede keuze. Dit kan in de vorm van een ketting of armband.