Birthstone ketting met diamant birthflowers

Wat is jouw geboortesieraad?

Sieraden gekoppeld aan je geboortemaand zijn heel populair. Elke maand heeft zo zijn eigen sterrenbeeld, geboortebloem en geboortesteen. Weet jij welke geboortesieraden bij jou en jouw gezin horen? Ontdek het in dit blog.

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld januari

Sterrenbeeld: Steenbok: 22 december - 20 januari

De Granaat is de geboortesteen van januari en is de steen van verbintenis, liefde en toewijding. De geboortebloem die bij januari hoort is het sneeuwklokje en staat voor hoop.

Januari

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld februari

Sterrenbeeld Waterman: 21 januari - 19 februari

De donkerpaarse, doorzichtige edelsteen amethist staat symbool voor tevredenheid, moed, stabiliteit en het bewustzijn. Dit is de geboortesteen van februari. De geboortebloem die bij februari hoort is het viooltje en staat voor trouwe liefde, waarheid en loyaliteit.

Februari

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld maart

Sterrenbeeld Vissen: 20 februari - 20 maart

De Aquamarine is de geboortesteen van maart. De heldere blauwe aquamarine betekent letterlijk 'zeewater', refererend aan haar groen blauwe kleur. De geboortebloem die bij maart hoort is de narcis en staat voor voorspoed en hoop.

Maart

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld april

Sterrenbeeld Ram: 21 maart - 20 april

De diamant wordt wel de ‘koning der edelstenen’ genoemd.Het woord diamant komt van het Griekse ‘adamas’, wat ‘onbreekbaar’ betekent. De diamant is de geboortesteen van april. De geboortebloem die bij april hoort is de zoete erwt en staat voor genot en dankbaarheid.

April

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld mei

Sterrenbeeld: Stier: 21 april - 20 mei

De Smaragd is de geboortesteen van mei en staat voor hoop. Ook wordt het geassocieerd met vruchtbaarheid, wedergeboorte en liefde. De geboortebloem die bij deze maand hoort is de lelietje-van-dalen en staat voor romantiek en geluk.

Mei

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld juni

Sterrenbeeld: Tweeling: 21 mei - 21 juni

De roze-paarse alexandrite steen staat symbool voor geluk en liefde en is de geboortesteen van juni. De geboortebloem die bij juni hoort is de roos en staat voor romantiek.

Juni

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld juli

Sterrenbeeld: Kreeft: 22 juni - 22 juli

De Robijn is de geboortesteen van juli. Door de rode kleur staat de robijn symbool voor liefde, passie, moed en emotie. De geboortebloem die bij deze maand hoort is de delphinium en staat voor romantiek en geluk.

Juli

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld augustus

Sterrenbeeld: Leeuw: 23 juli - 23 augustus

De Peridoot symboliseert kracht. De groene steen geeft de drager zelfvertrouwen, bescherming en fysieke kracht. Dit is de geboortesteen van augustus. De geboortebloem die bij augustus hoort is de klaproos en symboliseert betovering.

Augustus

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld september

Sterrenbeeld: Maagd: 24 augustus - 22 september

De Saffier is de geboortesteen van september. De blauwe sapphire staat voor waarheid, liefde, puurheid en oprechtheid. De geboortebloem die bij deze maand hoort is de Morning Glory en staat voor genegenheid en intieme liefde.

September

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld oktober

Sterrenbeeld: Weegschaal: 23 september - 23 oktober

Roze toermalijn is een steen van liefde, mededogen, emotionele genezing en zelfliefde. Dit is de geboortesteen van oktober. De geboortebloem die bij oktober hoort is de oranjebloesem en staat voor toewijding, loyaliteit en inzet.

Oktober

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld november

Sterrenbeeld: Schorpioen: 24 oktober - 22 november

De Citrien is de geboortesteen van november. Citrine staat symbool voor warmte en de zon. De geboortebloem die bij november hoort is de Chrysant en staat voor vriendschap en liefde.

November

Geboortebloem, geboortesteen en sterrenbeeld december

Sterrenbeeld: Boogschutter: 23 november - 21 december

De topaas staat traditioneel bekend als de steen van liefde en voorspoed en is de geboortesteen van december. De geboortebloem die bij deze maand hoort is de Hulst en staat voor optimisme.

December

Geboortesieraden

Wil je een dierbare of jezelf verrassen met een mooi geboortearmbandje of ketting voor bijvoorbeeld Moederdag, Valentijnsdag, verjaardag of als kraamcadeau? Personaliseer een boeket vol liefde met de geboortebloemen van wie je het meeste houdt, of ga voor een geboortesteen met bijzondere betekenis. Hebben sterrenbeelden een speciale betekenis voor jou? Ga dan voor een sterrenbeeld op een ketting of armband. Het meest persoonlijke cadeau om te geven of te krijgen.