Birthstone Coin Ketting model naam gravure 2

Ontdek jouw birthstone

Een sieraad met een speciale betekenis

Iedereen kent wel zijn sterrenbeeld, maar weet je ook wat jouw geboortesteen is? Bij iedere maand hoort een specifieke steen en elke steen heeft weer andere eigenschappen. Veel mensen geloven dat iedere steen een eigen geneeskrachtige werking en spirituele betekenis hebben. Lees hieronder welke steen bij jou hoort en wat hij voor jou kan betekenen.

Stel je eigen unieke geboortesteen sieraad samen met je eigen geboortesteen, die van je kindje(s) of de geboortesteen van iemand die je dierbaar is. Je kunt ook een specifieke steen uitkiezen omdat deze gewoon goed bij je past! Alle geboortesteen bedels zijn gemaakt van zirkonia en geïnspireerd op echte edelstenen.

Een sieraad met een birthstone is het perfecte cadeau om te geven of krijgen. En natuurlijk het perfecte kraamcadeau. Geef een sieraad met de geboortesteen van de baby. Natuurlijk is een geboortesteen cadeau ook een leuk cadeau voor je zusje, vriendin, moeder of oma!

Birthstone charm ketting januari granaat

Januari Birthstone: Granaat

De granaat is de steen van verbintenis, liefde en toewijding. De garnet, die vooral bekend is in het rood maar ook in andere kleuren voorkomt. Vroeger werd de steen cadeau gedaan als een uiting van liefde en trouw.

Ook wordt gezegd dat de steen balans en evenwicht in iemands leven kan brengen, stress en angsten vermindert en helpt bij het maken van beslissingen. Daarnaast versterkt de granaat positieve emoties, de sterkste daarvan is natuurlijk de liefde!

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting februari amethist

Februari Birthstone: Amethist

De donkerpaarse, doorzichtige edelsteen amethist staat symbool voor tevredenheid, moed, stabiliteit en het bewustzijn. De amethist edelsteen wordt bijvoorbeeld veel gedragen door mensen met het sterrenbeeld Vis en Waterman. Ook zorgt de amethist steen ervoor dat jij je hoofd leeg kan maken en kan zuiveren van negatieve invloeden.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting maart aquamarijn

Maart Birthstone: Aquamarijn

De heldere blauwe aquamarine betekent letterlijk 'zeewater', refererend aan haar groen blauwe kleur. Wanneer je een aquamarijn cadeau doet, vertegenwoordigt dit vertrouwen, harmonie en blijdschap. Of draag een aquamarijn steen gezet in een sieraad. Dit zou een kalmerende, stress verminderende en verkoelende werking hebben.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting april diamant

April Birthstone: Diamant

De diamant wordt wel de ‘koning der edelstenen’ genoemd.Het woord diamant komt van het Griekse ‘adamas’ wat ‘onbreekbaar’ betekent. Dit duidt op de hardheid van de steen. De diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Door de onbreekbaarheid van de edelsteen staat de diamant ook symbool voor een onbreekbare band en eeuwigdurende trouw.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting mei smaragd

Mei Birthstone: Smaragd

Smaragd staat voor hoop en wordt geassocieerd met vruchtbaarheid, wedergeboorte en liefde. De groene steen smaragd was een van Cleopatra’s favoriete edelstenen en de oude Romeinen hebben deze steen zelfs opgedragen aan Venus, de godin van liefde en schoonheid. Het geeft de drager wijsheid, groei en geduld en het versterkt de liefde.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting juni alexandriet

Juni Birthstone: Alexandriet

De roze-paarse alexandrite steen staat symbool voor geluk en liefde. Alexandrite stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit het brengt de twee hersenhelften in balans. Fysiek schijnt de steen te werken als een ontstekingsremmend en ontgiftend middel.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting juli robijn

Juli Birthstone: Robijn

De steen is sterk, heeft een prachtige rode of dieproze kleur en is redelijk zeldzaam. Door de rode kleur staat de robijn symbool voor liefde, passie, moed en emotie. Ook werden er magische krachten toegeschreven aan de robijn. Zo zou het dragen van een robijn bevorderend werken voor je fysieke gezondheid: het dragen van een robijn zou bijdragen aan het helen van infecties en het verbeteren van je immuunsysteem. Daarnaast zou de robijn je moed en gezag geven, en je geluk brengen op financieel gebied.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting augustus peridoot

Augustus Birthstone: Peridoot

Peridoot symboliseert kracht. De groene steen geeft de drager zelfvertrouwen, bescherming en fysieke kracht. Men geloofde ooit dat de groene peridootkristallen in vulkanische as de tranen waren van de vulkaangodin Pele. Traditie zegt dat je in staat bent om met succes kwaad, bezweringen en depressies af te weren als je peridoot draagt.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting september saffier

September Birthstone: Saffier

De blauwe sapphire staat voor waarheid, liefde, puurheid en oprechtheid. De edelsteen zou kracht geven om verleidingen te weerstaan en niet-pure gedachten te verwijderen. Evenwicht is iets dat je met het dragen van een sapphire steen zeker weten zal hebben. De steen zorgt voor mentale rust en helpt met het helder maken en verscherpen van je geest. De steen staat erom bekend dat het voorspoed en succes aantrekt.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting oktober toermalijn

Oktober Birthstone: Toermalijn

Tourmalijn helpt je in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting november citrien

November Birthstone: Citrien

Citrine staat symbool voor warmte en de zon. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het nodigt uit om stappen te ondernemen en weer je dromen na te jagen. Citrien, met zijn gele tinten, als spatten van de zon, symboliseert vreugde, leven en positieve energie.

Birthstone Collectie
Birthstone charm ketting december blauwe topaas

December Birthstone: Blauwe Topaas

De topaas staat traditioneel bekend als de steen van liefde en voorspoed. De Grieken dachten dat je onzichtbaar werd als je de steen droeg. Dit komt doordat de steen kan verkleuren naar een transparante kleur. Deze mooie steen bevordert empathie, eerlijkheid en vreugde. De steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen te vertrouwen op je eigen innerlijke bron aan kennis en wijsheid. Het helpt je doelen stellen en om die doelen te bereiken.

Birthstone Collectie

Sterrenbeeld en geboortesteen

Sterrenbeelden worden ook wel ingedeeld bij een van de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Elk van de elementen heeft bepaalde eigenschappen die ook weer bij de sterrenbeelden terug komen. Vaak zien we ook dat de edelstenen hier mooi op inspelen.

Ram, leeuw en boogschutters zijn vuurtekens. Bij deze sterrenbeelden horen onafhankelijke en extraverte eigenschappen. Edelstenen die hierbij passen zijn o.a. de Granaat, Citrien en Labradoriet.

Stier, Maagd en Steenbok zijn aardetekens. Bij deze sterrenbeelden horen creative en betrouwbare eigenschappen. Edelstenen die hier bij passen zijn o.a. Toermalijn en Smaragd.

Waterman, Tweelingen en Weegschaal zijn luchttekens. Bij deze sterrenbeelden horen veelzijdige en en vriendelijke eigenschappen. Edelstenen die hier o.a. bij passen zijn: Aquamarijn en Topaas.

Vissen, Kreeft en Schorpioen zijn waterteken. Bij deze sterrenbeelden horen behulpzame en intense eigenschappen. Edelstenen die hierbij passen zijn o.a. Amethist, Aquamarijn en Tourmalijn.