23 11 Mamaloves Xmas 3440

6 x kersthapjes om te maken met je kindje

Kerst komt steeds dichterbij en wat is er nou leuker dan samen met je kleintje de lekkerste kersthapjes te maken. Of het nu gaat om een gezellig kerstdiner thuis, kerstviering op school of gewoon om lekker op te bank te hebben tijdens een snackavond, met deze creatieve kersthapjes zal je iedereen verrassen!

1. Worstenbroodjes in bladerdeeg

Wie kent ze niet? Knakworstjes in bladerdeeg zijn echte klassieke hapjes die niet mogen ontbreken tijdens de kerstdagen. Laat je kindjes helpen met het rollen van het bladerdeeg en bak de hapjes super snel en gemakkelijk in de oven. Je kunt de worstenbroodjes zelfs in de vorm van een kerstster of kerstboom maken. Liever een vegetarische variant? Dan kun je ook vegetarische worstjes gebruiken voor de broodjes.

2. Komkommer kerstboompjes

Wil je iets lekkers en gezonds bij je kerstdiner, maar weet je niet wat je moet maken? Kerstboompjes zijn simpel maar super creatief om te maken. Schaaf de komkommer in plakken en rijg de plakken zigzaggend op de prikkers en voeg bovenaan nog een leuk sterretje toe. Dit kan bijvoorbeeld een sterretje zijn van kaas of ananas. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, maar het is ook nog eens lekker én gezond.

3. Peperkoekhuisje

Verzamel de glitters, mini marshmellows en ander snoep bij elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos als je denkt aan het versieren van een peperkoekhuisje. Het is net als het huisje van Hans en Grietje, waar je het liefst al het lekkers van het huisje af wil snoepen.

4. Kerstboom pizza’s

Wie is er nu niet dol op pizza? Bak je eigen gemaakte kerstpizza's en geef er je een twist aan! Laat je kindje helpen met het beleggen van de boompjes met ham, kaas, paprika, salami en andere heerlijke toppings voor op de pizza’s. Gebruik een deegvorm in de vorm van een kerstboom en creëer de mooiste kerstboompizza's voor het kerstdiner op school of thuis.

5. Gevulde eitjes

Een andere klassieker zijn gevulde eitjes. Huisgemaakte gevulde eitjes blijven nog altijd het allerlekkerst! Gebruik romige mayonaise, mosterd en kruiden naar keuze, zoals kerriepoeder en laat je kleintje meehelpen met het pellen van de eieren. Decoreer de gevulde eitjes met een snufje paprikapoeder of verse kruiden voor een feestelijke touch. De eitjes zullen op zijn voor je het weet!

6. Rendiermarshmallows

Voor een zoetere verrassing zijn rendiermarshmallows een perfecte snack. Versier grote witte marshmallows met gesmolten bruine chocoladesaus en gebruik pretzels om de rendieren oortjes te maken. Je kindje kan helpen met het aanbrengen van de oogjes en de neus. Gebruik bijvoorbeeld M&M's voor de neusjes en gebruik witte chocolade druppels voor de oogjes.