MAMALOVES 1022 AE 96

Sinterklaas vieren met je kindjes

Sinterklaas is een gezellige periode voor onze kleintjes. Een gezellige periode voor onze kleintjes. De intocht van Sinterklaas, het Sinterklaasfeest op school, pakjesavond en de spanning als ze hun schoen weer mogen zetten, maakt dit een leuke en spannende tijd. In dit blog geven we 7 leuke ideetjes voor activiteiten die deze tijd van het jaar nog specialer maken als gezin.

1. Sinterklaas journaal

Het Sinterklaasjournaal is al 22 jaar dagelijks op televisie te zien op NPO 3 en blijft elk jaar weer duizenden kindjes verrassen met alle avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten. Kinderen volgen in spanning de uitzendingen met de vraag of pakjesavond wel door kan gaan. Ondanks dat het een journaal is voor de kindjes, kijkt jong en oud al jaren ook naar het journaal. Het blijft een traditie om naar te kijken!

2. Sinterklaas intocht

Het begint allemaal met de Sinterklaasintocht. Kinderen verkleden zich als Pietjes of Sint en wachten in spanning langs de straten om de Sint te verwelkomen die vanuit Spanje aankomt met zijn stoomboot en al zijn pakjesboten vol met Pieten. Op 18 november 2023 hopen alle kindjes weer een glimp van Sinterklaas en zijn paard op te vangen. Met zakken vol pepernoten en andere lekkernijen die ze van Piet hebben gekregen, gaan ze na een gezellige dag weer naar huis. Het Sinterklaasjournaal kan deze dag nog spannender maken, omdat je de avonturen van Sint en zijn pieten kan volgen op deze speciale dag.

3. Schoentje zetten

Voor onze jonge kinderen is dit een spannende traditie die hun hartjes sneller doet kloppen. Samen met je kinderen zing je vrolijke Sinterklaasliedjes om de Sint en zijn Pieten welkom te heten. Zorg ervoor dat er een glaasje water klaarstaat en een wortel voor Sint zijn paard Ozosnel. Schrijf samen de mooiste brief voor Sinterklaas en stop deze in de schoen! Zo wordt het vieren van Sinterklaas een echte belevenis voor jong en oud!

Mommy and daughter 2

4. Pepernoten of speculaasjes bakken

Samen pepernoten of speculaasjes bakken is een perfecte Sinterklaas activiteit voor kleine kinderen maar ook papa’s of mama’s! Je kleintjes kunnen hun eigen pepernoten vormen en versieren. Dit is niet alleen leuk, maar het ruikt ook nog eens heerlijk in huis!

5. Knutselen

Knutselen is perfect om te doen in de Sinterklaas periode. Denk aan het bouwen van een schoorsteen of het maken van een stoomboot van papier maché. Er zijn talloze knutselwerkjes die passen bij het Sinterklaas thema.

6. Zak (van Sinterklaas) lopen

Klaar voor de start…en gaan! Het lopen met een jute zak verkleed als Piet of Sinterklaas is een echte actieve Sinterklaas activiteit. Kies een plek in de tuin of binnen in je huis voor de start en geef aan waar de finish is. Nu moeten ze springend met zak zo snel mogelijk naar de finish. Wie het eerst bij de finish is, wint!

23 11 Mamaloves Xmas 4172

8. Sinterklaas spelletjes

Naast alle leuke cadeautjes uit te pakken, kun je ook leuke Sinterklaas spelletjes spelen. Denk aan het Sinterklaas surprisespel, waarbij cadeaus worden verstopt en de kinderen moeten raden welk cadeau voor wie is. En natuurlijk niet te vergeten, het dobbelspel met cadeautjes is ook erg populair om het uitpakken van de cadeautjes op pakjesavond nog leuker te maken! De kinderen zullen gegarandeerd met een lach en een tevreden gevoel naar hun bed gaan die avond.

23 11 Mamaloves Xmas 4671

7. Pakjesavond

Na een paar weken is het eindelijk zover! De langverwachte pakjesavond is het hoogtepunt van het Sinterklaasfeest. De grote vraag is of ze wel braaf genoeg zijn geweest en of ze in het grote boek van Sinterklaas staan. De kinderen kijken al dagen uit naar het openen van de cadeautjes, chocoladeletters en al het snoepgoed. Zorg voor een gezellige sfeer met kaarsjes, en sinterklaasliedjes. Maak er een onvergetelijke avond van met je gezin!