14 K goud 3 coin sfeer diverse gravures klein

Alles over onze collectie: 9 karaat goud kleurig

Wij hebben een nieuwe collectie gelanceerd, namelijk 9 karaat goud kleurig. Deze collectie is een aanvulling op de 14k Forever collectie. Wat is 9 karaat goud kleurig precies en wat is het verschil met 14 karaat goud? Wij leggen het uit.

Wat is 9 karaat goudkleurig?

Vaak wordt gedacht dat puur goud van 24 karaats het beste is, omdat hier geen andere metalen aan zijn toegevoegd, maar niets is minder waar. Puur goud is namelijk heel zacht en kwetsbaar, waardoor de kans op beschadigingen heel groot is. Daarnaast heb je 14 karaats goud, ook wel 14K goud genoemd. Deze legering bestaat uit 14 delen massief/zuiver goud en 10 delen andere metalen, zoals zilver of koper. Tot slot heb je 9 karaat goud kleurig. Bij 9 karaat goud kleurig is het percentage puur goud lager dan bij 14 karaat goud. Dit betekent dat 9 karaat goud kleurig een puur goudgehalte heeft van 37,5% en het resterende deel bestaat uit andere metalen. Dit wordt vaak gemarkeerd met een stempel van 375, wat klein is, maar traceerbaar met een loep of een goed oog.

9k Coin ketting met Birthflower boeket

En hoe zit het met 14 karaat?

14 karaat goud, bevat 58,5% puur goud en de rest bestaat uit dezelfde soorten andere metalen als bij 9 karaat goud kleurig. Het wordt meestal gestempeld met een markering van 585, wat aangeeft dat het goudgehalte 58,5% is.

Waarom het prijsverschil?

Het prijsverschil tussen 9 karaat goud kleurige sieraden en 14 karaat gouden sieraden wordt voornamelijk bepaald door het verschil in de hoeveelheid puur goud in de legering. Omdat 9 karaat minder puur goud bevat (37,5%), is de prijs lager in vergelijking met 14 karaat goud(58,5%). Dit kan voordelig zijn, vooral in een tijd waarin de goudprijs hoog is.

14k Gold Coin Ketting met Geboortebloemen square

Voordelen 9 karaat goudkleurig en 14 karaat goud

Een van de voordelen van 9 karaat goud kleurig en 14 karaat goud is dat het minder gevoelig is voor verkleuring en slijtage dan vergulde sieraden. 9 karaat goudkleurig en 14 karaat goud behouden hun oorspronkelijke kleur, waardoor je sieraden voor altijd mooi blijven.

9 karaat goudkleurig, 14 karaat of verguld?

Sieraden met 9 karaat bevatten 37,5% goud, waardoor je ze ook kunt dragen met douchen of zwemmen. Wil je een hoger gehalte goud? Kies dan voor 14 karaat. Logischerwijs is verguld qua prijs het voordeligst en neemt de prijs toe naarmate het sieraad een hoger gehalte goud bevat.

Moeder en Kind 9k coin kettingen