Mom hacks

Top 10 hacks for Moms

Mom life hacks

Als moeder ben je vaak de onofficiële CEO van het huishouden en alles wat daarbij hoort. Maar zelfs de beste CEO's hebben wat trucjes achter de hand om de boel soepel te laten verlopen. Hier zijn 10 lifehacks voor moeders die je niet mag missen!

1. Meal prepping is niet alleen voor bodybuilders, het is ook geweldig voor moeders! Maak een plan en kook meerdere maaltijden tegelijk. Zo hoef je niet elke avond na te denken over wat je gaat eten.

2. De kinderkamer is net als een mini-chaos in je huis. Gebruik bakken, manden en labels om orde te scheppen in de chaos. Zo heb je geen stress meer als je kinderen iets nodig hebben.

3. Technologie is je beste vriend. Download handige apps zoals Google Agenda of Wunderlist om je leven te organiseren. Zo hoef je geen lijstjes meer te maken op post-its die toch kwijtraken.

4. Geef je koelkast een upgrade. Hang magneten op om notities, foto's en belangrijke herinneringen op te hangen. Het is een leuke manier om je koelkast te personaliseren en het is ook nog eens handig.

5. De slowcooker is een verdomd genie. Laat het apparaat het werk doen terwijl jij andere dingen doet. Bijvoorbeeld jezelf in de watten leggen met een glas wijn terwijl de slowcooker een heerlijke maaltijd voor je gezin bereidt.

6. Creëer routines en maak het leven gemakkelijker. Een vast schema voor bedtijd en ochtendrituelen zal je helpen om je gezin op tijd op school en op het werk te krijgen.

7. Opslag is de sleutel tot een opgeruimd huis. Gebruik opbergbakken om spullen van je kinderen te sorteren en opruimen. Zo kun je je huis snel en gemakkelijk netjes houden.

8. Gebruik een timer om jezelf en je kinderen te helpen bij het plannen van activiteiten en het bijhouden van tijd. Je kunt je timer gebruiken voor alles, van tijd besteden aan huiswerk tot het aanzetten van de wasmachine.

9. Laat je kinderen helpen en leer ze verantwoordelijkheid. Zo leren ze huishoudelijke taken, en geef ze complimenten voor het werk dat ze doen. Dit zal hun zelfvertrouwen vergroten en ze zullen zich nuttig voelen.

10. Online boodschappen doen is een geschenk uit de hemel. Bespaar jezelf tijd en stress door je boodschappen online te bestellen en ze te laten bezorgen of op te halen bij een pick-up point. Zo kun je je tijd besteden aan andere dingen, zoals wijn drinken en Netflix kijken.

Met deze handige lifehacks zul je als moeder de touwtjes in handen hebben en voel je je een echte CEO. En wie weet, uiteraard kun je je manlief deze tips geven, zodat hij ook zijn bijdrage kan leveren!