MAMALOVES 0422 AE 66

7x tips voor de eerste kerst met je baby

Ben je net ouders geworden en wil je deze kerst zo goed mogelijk organiseren, zodat het ontspannen en fijne dagen worden? Lees dan onze 7 tips voor een perfecte eerste kerst met jouw kleintje.

1. Wel of geen kerstboom met een baby

Als je een baby in huis hebt, kan het hebben van een kerstboom zorgen voor de nodige uitdagingen. Vooral wanneer je kleintje net begint te kruipen, is veiligheid essentieel. Zorg er daarom voor dat de kerstboom stevig staat en de kerstversieringen babyvriendelijk zijn. Koop bijvoorbeeld de mooiste kerstballen, maar zorg dat ze van plastic zijn. Ook kan je stevige haakjes kopen om je kerstballen goed stevig vast te knijpen in de takken, zodat ze niet kunnen vallen.

2. Kerstfoto als gezin

Een kerstfoto maken als gezin is een prachtige manier om de eerste kerst van je kindje vast te leggen. Denk aan leuke ideeën, zoals matchende kerstoutfits voor het hele gezin, het vastleggen van het moment waarop je kleintje de kerstboom voor het eerst ziet, of een gezellige fotoshoot bij de open haard. Maak van alle foto's een mooi fotoboek. Zo kun je altijd terugblikken op dit speciale moment.

23 09 Mamaloves x Charly LCK 7368 2

3. Kerstkaarten versturen

Het versturen van kerstkaarten als nieuw gezinnetje is een hartverwarmende traditie. Laat een speciale kerstkaart maken met een schattige foto van je gezin. Voeg een persoonlijke touch toe door een handgeschreven boodschap of een tekening van je kindje op de kaart te zetten.

4. Kerstoutfit voor je baby

Kerstoutfits voor je pasgeboren kleintje zijn natuurlijk het schattigste ooit! Er zijn talloze keuzes, van feestelijke rompertjes tot schattige kersttruitjes en schattige jurkjes. Kies iets wat comfortabel is voor je baby en past bij de gelegenheid. Het is tenslotte de eerste kerst van je kleintje, een goede reden om de ideale outfit te shoppen.

23 11 Mamaloves Xmas 3700 1

5. Kerstcadeaus

Kerst is de tijd om uit te pakken met cadeaus. Geef een gepersonaliseerd sieraad wat de band tussen ouders en kind vastlegt. Bij MAMALOVES hebben we prachtige kettingen en armbanden voor elke moeder en vader. Bekijk onze tips voor de ultieme cadeaus voor hem of haar.

23 11 Mamaloves Xmas 3986

6. Stem je kerstplanning af op het schema van je baby

Een goede planning is essentieel voor een stressvrije kerst met je baby. Als je ervoor kiest om thuis kerst te vieren, overweeg dan een shared dining waar iedereen kan genieten van verschillende vleesgerechten of vegetarische ovenschotels. Zo kun je zelf zonder stress genieten van de kerstdagen, terwijl je kleintje in zijn bedje in dromenland is. Het belangrijkste is om te onthouden dat kerst draait om samenzijn met je gezin en het vieren van liefde. Communiceer goed met je familie wat werkt voor jou, zodat het een ontspannen kerst wordt, ook voor de ouders :) Maak geen overvol schema, maar kies voor quality time met je baby en dierbaren.