Spelende kindjes klein

6 ideeën voor een kinderfeestje op een regenachtige dag

Heb je binnenkort een kinderfeestje, maar gaat het regenen? Dat is balen, maar toch kun je veel leuke activiteiten doen om er een geslaagd feestje van te maken. Wij hebben 6 ideeën voor een kinderfeestje op een regenachtige dag voor je op een rij gezet.

1. Thuisbioscoop/Bioscoop

Een thuisbioscoop is altijd een hit bij kinderen. Laat de jarige de film kiezen, zorg voor popcorn, drankjes en snoep en creëer een gezellige bioscoopervaring thuis. Leg bijvoorbeeld een matras, kussens en dekens op de grond en dim de lichten. Zo creëer je echt een cozy middag in huis. Je kunt natuurlijk ook altijd naar een bioscoop gaan voor de echte-bioscoopervaring.

2. Bowlen

Voor een extra feestelijk effect kun je kijken wanneer de bowlingbaan bij jou in de buurt discobowlen heeft. Zorg voor bumpers langs de baan voor de kinderen die ze nodig hebben om er een geslaagde dag van te maken.

3. Indoor Speelparadijs

​​Een indoorspeelparadijs is de perfecte plek voor kindjes waar zij hun energie kwijt kunnen. Lekker de hele dag klimmen, klauteren en glijden in een veilige en overdekte omgeving. Veel speelparadijzen bieden ook speciale feestarrangementen, inclusief eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan indoor binnenspeeltuin Monkeytown! Zij hebben meerdere vestigingen binnen Nederland.

4. Zwemmen

Als de kindjes de juiste leeftijd hebben, kun je een zwemfeestje organiseren. Bij een overdekt zwembad bij jou in de buurt, kunnen de kindjes de hele middag zwemmen en lekker van de glijbaan glijden. Aan het einde van de dag kun je iedereen trakteren op een patatje of een andere lekkere traktatie.

5. Koken of bakken

Een kook- of bakfestijn is een leuke en educatieve manier om kinderen bezig te houden. Laat ze hun eigen pizza's maken, cupcakes versieren of koekjes bakken. Het is niet alleen leuk, maar het eindresultaat is ook heerlijk.

6. Knutselen

Een regenachtige dag is het ideale moment om creatief te zijn. Zet knutseltafels klaar met vingerverf, kleurpotloden, papier en andere knutselspullen. Laat de kinderen hun eigen kunstwerken maken of maak met z'n allen hetzelfde knutselwerkje.

Is de jarige jarig in de herfst? Dan is het heel leuk om te knutselen met bijvoorbeeld kastanjes of eikeltjes die je al van te voren in het bos hebt verzameld.

Gepersonaliseerde sieraden kopen?